Grain Alliance не зможе засіяти 10% земельного банку

Джерело:  AgroPortal.ua 
Grain Alliance

Компанія Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») цього року не здатна обробити близько 10% земель.

Як говориться у повідомленні холдингу, ці угіддя захаращені металом, нерозірваними боєприпасами, перериті вибухами.

«Щоб повернути їх до сівозміни, потрібно багато зусиль і фінансів. Та ще більше потрібно часу», — пояснюють у компанії.

Зазначається, що деякі снаряди працівники Grain Alliance повитягували, але на поле ще повинні вийти обов’язково фахівці МНС, щоб його ретельно перевірити і сказати, чи воно придатне для сівби. Зокрема, у Черінігівському регіоні вдалося розчистити до 500 га землі та розпочати посівну.

Крім того, нищівного обстрілу зазнав «Ніжинський елеватор» компанії.

«Найголовніше — не було людських жертв. Пошкодження отримав один із силосів. Нам вдалося уникнути пожежі на об’єкті. Підрозділ уже обстежено працівниками МНС. Елеватор відновить свою роботу за першої ж нагоди після усіх дозволів і експертиз», — зазначає директор відділення «Ніжинський елеватор» Євген Примушко.

Для довідки: Grain Alliance займається сільгоспвиробництвом на 50 тис. га в 4-х областях: Чернігівській, Полтавській, Київській та Черкаській. Потужності з одноразового зберігання зернових і олійних становлять 250 тис. т, розташовані у Баришівці, Яготині, Березані, Пирятині, Ніжині та Ярмолинцях. 100% акцій української «Баришівської зернової компанії» належить шведській холдинговій компанії Grain Alliance. 

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!