Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго впали в понеділок під тиском технічних продажів

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго впали в понеділок під тиском технічних продажів після зростання поблизу верхнього кордону недавнього торгового діапазону минулого тижня.

Ринок зіткнувся з додатковим тиском через побоювання щодо зниження попиту з боку найбільшого покупця сої Китаю після того, як Сполучені Штати збили те, що, на їхню думку, було китайською розвідувальною кулею, а за заявами з Китаю метеорологічною кулею.

Березневий ф’ючерсний контракт CBOT на сою подешевшав на 10-3/4 цента до $15,21-1/4 за бушель. Контракт впав нижче за свою 10-денну ковзну середню під час сесії, але зупинився трохи вище цієї ключової технічної точки.

Березневі ф’ючерси на соєвий шрот CBOT впали на $7,50 до $489,00 за тонну. Соєвий шрот зміцнився під час нічної торгової сесії, але впав після того, як не зміг піднятися до 8,5-річного максимуму, досягнутого у п’ятницю.

Березнева ціна на соєву олію CBOT зросла на 0,25 цента до 59,31 цента за фунт, відновившись після шестимісячного мінімуму, досягнутого раніше під час сесії.

Міністерство сільського господарства США повідомило в понеділок, що експортні перевірки соєвих бобів склали 1,830 млн. тонн за тиждень, що закінчився 2 лютого, порівняно з 1,931 млн. тонн тижнем раніше. Аналітики чекали на перевірку сої на рівні від 800 000 до 1,9 млн тонн.

Кукурудза закрилася у плюсі після того, як більшу частину дня торгувалася на негативній території, а ринок знайшов підтримку поблизу п’ятничного мінімуму.

Інвестори чекали новин про розміри врожаю в Південній Америці, перш ніж надто підштовхнути ф’ючерсні ціни в позитивному або негативному напрямку.

“З технічного боку, ви просто запускаєте ринок вгору, і кукурудза дорожчає близько 6,85 доларів, а боби – близько 15,40 доларів, і це повертає його назад, і ось де ми сидимо”, – сказав Марк Шульц, головний аналітик ринку у Northstar Commodity.

Ф’ючерси на пшеницю впали через прогнози дощу як на Середньому Заході США, де вирощують м’яку червону пшеницю озиму, так і на рівнинах США, де вирощується основна частина врожаю твердої червоної озимої пшениці, що чинило тиск на ціни.

Березневі ф’ючерси на сою на CBOT впали на 10-3/4 центи до 15,21-1/4 долара за бушель. Березневі ф’ючерси на кукурудзу зросли на 1-1/2 цента до 6,79 доларів за бушель.

Соєві боби та кукурудза зіткнулися з додатковим тиском через побоювання, що експортні продажі США до Китаю можуть опинитися під загрозою через політичну напруженість.

“Політична напруженість не сприяє новим продажам сої або кукурудзи в Китай”, – сказав Метт Аммерманн, менеджер з товарних ризиків StoneX. «Є також побоювання, що китайський уряд може розпорядитися скасувати існуючі китайські закупівлі сої та кукурудзи в США», повідомляє Рейтер.

Березнева м’яка червона пшениця озима CBOT подешевшала на 6,5 цента до 7,50-1/4 долара за бушель.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!