Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго в п’ятницю знизилися

Джерело:  Oilworld
доллар

Ф’ючерси на сою на товарній біржі Чикаго в п’ятницю знизилися, оскільки трейдери очікували сприятливих дощів наступного тижня на півночі Бразилії, а зростання долара послабило експорт США.

Листопадові ф’ючерси на соєві боби на CBOT знизилися на 8,1/4 цента до 10,37 3/4 долара за бушель.

Найпопулярніший ф’ючерс на соєвий шрот у грудні подешевшав на 2,00 долара і становив 330,50 долара за коротку тонну.

Грудневий ф’ючерс на соєву олію закрився зниженням на 0,56 цента до 43,97 цента за фунт.

За тиждень найактивніші соєві боби на листопад упали на 2,6%.

Аналітики кажуть, що довгоочікуваний мусон, як очікується, розпочнеться з дощів у Бразилії наприкінці наступного тижня після того, як посушлива погода уповільнила посівну.

Сильний долар, підстьобнутий вищими, ніж очікувалося, показниками зайнятості у вересні, послабив ф’ючерси, оскільки зростання долара, як правило, робить експорт США менш конкурентоспроможним.

Ціни на соєвий шрот також продовжили падати після того, як Європейська комісія запропонувала відкласти нові правила проти вирубування лісів. За словами аналітиків, ці правила нещодавно підвищили попит на американський соєвий шрот порівняно з американськими постачаннями.

Ф’ючерси на пшеницю на товарній біржі Чикаго в п’ятницю впали, оскільки долар виріс на тлі більш сприятливого, ніж очікувалося, звіту про зайнятість за вересень після досягнення більш ніж тримісячного максимуму на початку тижня.

Грудневі ф’ючерси на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT знизилися на 13,3/4 цента до 5,89,3/4 долара за бушель.

Грудневий ф’ючерс на тверду червонозерну озиму пшеницю в Канзас-Сіті закрився зі зниженням на 13,5 цента до 5,98 долара за бушель, а грудневий ф’ючерс на яру пшеницю в Міннеаполісі закрився з пониженням8, за бушель.

За тиждень найактивніші ціни на пшеницю на CBOT зросли на 1,7%.

Долар підскочив до семитижневого максимуму після того, як дані показали, що роботодавці додали більше робочих місць, ніж очікувалося у вересні. Сильніший долар, як правило, робить експорт США менш конкурентоспроможним на світовому ринку.

Ф’ючерси на пшеницю отримали підтримку на тлі побоювань щодо посушливих умов для озимої пшениці в Росії, Україні та на рівнинах США.

За словами аналітиків, ф’ючерси на кукурудзу на товарній біржі Чикаго ослабли через сильний долар і технічну торгівлю після перевищення тримісячного піку в середині тижня. Зростання було підтримано зміцненням ринку нафти.

Грудневий ф’ючерс на кукурудзу на CBOT знизився на 3,5 цента до 4,24 3/4 долара за бушель.

За тиждень найактивніші ф’ючерси на кукурудзу у грудні зросли на 1,6%.

Зростання долара призвело до зниження попиту на кукурудзу, оскільки це, як правило, знижує конкурентоспроможність американського експорту.

Міністерство сільського господарства США підтвердило приватний продаж 198 000 тонн американської кукурудзи в невідомі пункти призначення для постачання в 2024/25 маркетинговому році, який розпочався 1 вересня.

За даними сільськогосподарського управління FranceAgriMer, отриманими у п’ятницю, фермери у Франції зібрали лише 2% урожаю кукурудзи на зерно цього року до 30 вересня, що значно відстає від звичайних темпів, оскільки дощі продовжують заважати польовим роботам.

Ф’ючерси на канолу на Intercontinental Exchange у п’ятницю в основному зросли, при цьому авансові контракти зросли, тоді як відкладені позиції знизилися.

Підтримку канолі надав черговий раунд різкого зростання цін на малазійську пальмову олію, а також скромне зростання цін на європейський ріпак. Чиказький соєвий комплекс не зміг утримати попередні досягнення, завершивши день на нижчій ноті. Невеликі підйоми цін на сиру нафту перекинулися на олії.

Хоча листопадовий контракт на канолу залишався вищим за основні рівні підтримки, він не досяг своєї 200-денної ковзної середньої.

Тиск на врожай каноли продовжував розсіюватися з наближенням збирання врожаю в преріях до фінішної межі. Однак дощі на вихідних та протягом наступного тижня можуть сповільнити прогрес.

Ціни вказані в канадських доларах за метричну тонну:

Листопад 624,90 +2,90

Січень 637,00 +1,00

Березень 647,80+0,20

Травень 654,50+0,50

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!