Ф’ючерси на пшеницю ростуть на тлі прогнозів погоди

Джерело:  Оilworld
доллар

Пшениця з постачанням у липні зросла на 1,9% до $6,14 за бушель на торговій біржі Чикаго в середу, при цьому покриття коротких позицій знову призвело до зростання цін на пшеницю, оскільки врожай у Росії, Європі та США має проблеми з погодою. Соєві боби з постачанням у липні впали на 0,1% до $11,81 1/4 за бушель, у травні до $11,61. Кукурудза з постачанням у липні впала на 0,9% до $4,48 1/2 за бушель.

“У пшениці є деякі проблеми з погодою в різних частинах світу”, – сказав Тед Сейфрід із Zaner Ag Hedge. «Тим часом погода для посівів у США виглядає більш сприятливою».

Озима пшениця у США постраждала від посухи на Південних рівнинах. Але кукурудза зазвичай отримує сприятливу вологість і температуру для посадки, що дозволяє фермерам, які відкладають посадку соєвих бобів після врожаю кукурудзи, висаджувати соєві боби в землю раніше.

Цими вихідними в Кукурудзяному поясі очікуються дощі, що може змусити фермерів призупинити посів.

Вереск до зупинки: Кукурудза та соєві боби взяли перерву у закритті коротких позицій, дозволивши ринку перетравити силу, що спостерігалася у першій половині тижня.

«Ралі, які ми спостерігали останні кілька днів, відпочили після того, як ми побачили велике зростання за короткий період часу», – сказав Дуг Бергман з RCM Alternatives.

Очікується, що експорт російської пшениці у квітні досягне рекордного рівня за місяць у 4,6 мільйона метричних тонн, йдеться у повідомленні РадЕкону. Це вище за 4,4 млн тонн у квітні 2023 року, а також середнього показника за місяць у 2,9 млн тонн.

“Росія експортує пшеницю рекордними темпами завдяки її високій конкурентоспроможності”, – сказали в РадЕконі.

Ціни в Росії зростають, щоб йти в ногу з цінами в Європі, що, своєю чергою, дало імпульс світовим ф’ючерсам на пшеницю цього тижня. Збір сої в Аргентині відновлюється після паузи через вологу погоду, йдеться в повідомленні AgResource.

“Поля висохли, а грунт став досить твердим, щоб витримувати роботу великої техніки”, – заявили в компанії.

В результаті очікується, що на світовий експортний ринок потрапить більше аргентинської сої, що ще більше витіснить експорт із США.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!