Ф’ючерси на пшеницю на Euronext у середу трохи виросли

Джерело:  Oilworld
евро

Некомерційні учасники ринку збільшили свої чисті короткі позиції щодо ф’ючерсів та опціонів на продовольчу пшеницю Euronext на тижні по 18 жовтня, показали дані, опубліковані Euronext у середу.

За даними, некомерційні учасники, до яких входять інвестиційні фонди та фінансові установи, збільшили чисту коротку позицію до 84 437 контрактів з 61 208 тижнем раніше.

Комерційні учасники збільшили чисту довгу позицію до 92544 контрактів з 66819 тижнем раніше.

Короткі позиції комерційних клієнтів склали 41,89% загального обсягу коротких позицій, тоді як довгі позиції комерційних клієнтів склали 55,47% загального обсягу довгих позицій.

Некомерційні короткі позиції становили 58,11% загального обсягу коротких позицій, тоді як некомерційні чисті довгі позиції становили 44,53% загального обсягу довгих позицій.

На ф’ючерсах та опціонах на ріпак на Euronext некомерційні учасники ринку збільшили чисту довгу позицію до 34 623 контрактів із 29 233 тижнем раніше.

Комерційні учасники збільшили чисту коротку позицію щодо ріпаку до 31 229 контрактів з 25 052 тижнем раніше.

Ф’ючерси на пшеницю на Euronext у середу трохи виросли, стабілізувавшись після триденного падіння, оскільки Чикаго індекс відновився.

Ф’ючерси на пшеницю з постачанням у грудні, найактивніша позиція на паризькій біржі Euronext, зросли на 0,1% до 223,75 євро ($241,02) за тонну.

Раніше він опустився до 221,00 євро, найнижчого рівня з 1 жовтня і трохи нижче попереднього тритижневого мінімуму у вівторок.

Тим не менш, він знову утримався на нижньому рівні графіка на рівні 220 євро, отримуючи підтримку від послаблення євро та відскоку цін на пшеницю в Чикаго.

Відстрочені позиції на Euronext закрилися невеликим зниженням.

“Ринок намагається з’ясувати, чи буде дотримано або обійдено російські мінімальні експортні ціни в 245 і 250 доларів за тонну FOB для поставок у листопаді та грудні”, – сказав один німецький трейдер.

“Більшість опублікованих прайс-листів тримаються на цьому рівні, але реалістичні ринкові рівні становлять близько 234-238 доларів”.

За словами трейдерів, російська пшениця залишалася дешевшою за західноєвропейські поставки, тоді як українські ціни були нижчими.

Ціни на пшеницю також знизилися через послаблення побоювань щодо погоди: у посушливих районах Чорного моря, Аргентини та США пройшли дощі, тоді як заболочені поля в Західній Європі очікують на більш посушливий кінець місяця.

У Німеччині через дощі, що повторюються, за останні тижні були порушені посіви озимої пшениці і ріпаку, проте в загальнонаціональному масштабі проблема не є серйозною, повідомив німецький аналітик.

“Це прикро, і є деякі помітні райони, які поки не можна засіяти пшеницею”, – сказав аналітик.

«Але в загальнонаціональному масштабі посівні роботи йдуть досить добре, і ще є час надолужити втрачене. Я думаю, що Німеччина зможе посіяти 2,8 млн га пшениці цієї осені».

Це більше, ніж площа посівів пшениці в Німеччині, яка скоротилася через брак опадів і склала 2,6 млн. га для врожаю цього літа.

За даними, опублікованими Euronext у середу, минулого тижня фінансові інвестори збільшили чисту коротку позицію щодо пшениці Euronext.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!