Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли у понеділок

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на пальмову олію Малайзії виросли в понеділок, перервавши дві сесії падіння поспіль, чому сприяли сильні дані щодо експорту та низькі темпи зростання виробництва.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у червні на Малайзійській біржі деривативів Бурси до полудня зріс на 1% до 4230 ринггітів ($895,05) за метричну тонну.

Контракт втратив близько 2% за останні дві сесії.

“Ф’ючерси на сиру пальмову олію зростають завдяки покращенню показників експорту, а також зниженню показників виробництва”, – сказав трейдер з Куала-Лумпура, повідомляє Рейтер.

Експорт малайзійських продуктів з пальмової олії з 1 по 25 березня зріс на 13,8% порівняно з поставками в період з 1 по 25 лютого, повідомила в понеділок сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services, прискорившись зі зростання на 7,4% у період з 1 до 20 березня.

Новина про те, що Індонезія, найбільший у світі виробник пальмової олії, розглядає можливість перегляду політики зобов’язань внутрішнього ринку (DMO) щодо рослинної олії, пов’язавши її з виробництвом, а не з експортом, також підтримує ціну, сказав Анілкумар Багані, керівник дослідження сировинних товарів у Мумбаї.

“Якщо це станеться, то це буде оптимістично для цін, оскільки зростання виробництва в Індонезії буде спокійним, а це означає, що експорт буде жорсткішим”, – сказав він.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,73%, а контракт на пальмову олію зріс на 0,60%. Ціни на соєву олію на торговій біржі Чикаго зросли на 0,27%.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може протестувати підтримку на рівні 4158 ринггітів за метричну тонну, нижчий прорив може відкрити шлях до діапазону 4106-4132 ринггітів, сказав технічний аналітик Reuters Ван Тао.

(1 долар = 4,7260 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!