Ф’ючерси на малазійську пальмову олію знижувалися третю сесію поспіль у вівторок

Джерело:  Oilworld

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію впали третю сесію поспіль у вівторок, коли ринок знову відкрився після свят, викликаних рішенням Індії підвищити імпортне мито на харчові олії.

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію впали через підвищення Індією імпортного мита, повідомив трейдер із Куала-Лумпура.

Індія, найбільший імпортер харчових олій, з 14 вересня ввела базове мито у розмірі 20% на сиру пальмову олію, сиру соєву олію та сиру соняшникову олію.

Цей крок фактично збільшить загальне імпортне мито на три види олій з 5,5% до 27,5%, оскільки вони оподатковуються на сільськогосподарську інфраструктуру та розвиток Індії, а також надбавкою на соціальне забезпечення.

Еталонний контракт на пальмову олію на постачання в грудні на біржі деривативів Bursa Malaysia закрився на 40 ринггітів, або на 1,06%, нижче і склали 3735 ринггітів (878,00 дол. США) за тонну.

Минулого тижня контракт знизився на 2,2%.

Ціни на нафту у вівторок залишалися стабільними після зростання більш ніж на 1 долар на попередній сесії, оскільки трейдери оцінювали стурбованість з приводу видобутку у США після урагану «Франсін», а також перспективи скорочення запасів сирої нафти в США.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмове масло більш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,92%. Даляньську товарну біржу Китаю було закрито на свято.

Ціни на пальмову олію йдуть за цінами на конкуруючі харчові олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Рінггіт зміцнився на 1,02% по відношенню до долара, що зробило цей товар дорожчим для покупців, які володіють іноземною валютою.

Малайзія зберегла жовтневе експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% і знизила базову ціну, згідно з циркуляром на веб-сайті Ради з пальмової олії Малайзії.

(1 долар = 4,2540 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!