Ф’ючерси на малазійську пальмову олію виросли в середу

Джерело:  Oilworld
пальмовое масло

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію виросли в середу, перервавши трисесійне падіння, оскільки трейдери закрили свої короткі позиції на тлі поганих погодних умов у країні, що є другим за величиною виробником у світі, а також на тлі зміцнення масел, що конкурують.

Еталонний контракт на пальмову олію на постачання в грудні на біржі деривативів Bursa Malaysia закрилися на 112 рінггітів, або на 3%, вище, до 3848 ринггітів (907,12 дол. США) за тонну, що стало найвищим зростом за одну сесію з 24 липня 2023 року.

Відновлення попиту на пальмову олію було зумовлене скороченням виробничих потужностей, викликаним поганими погодними умовами, особливо в північних штатах півострова, сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari у Селангорі.

“Це призвело до покриття коротких позицій на ринку сьогодні”, – сказав Супраманіам, маючи на увазі трейдерів, які купують позикові цінні папери, щоб закрити відкриті короткі позиції з прибутком або збитком.

Метеорологічне управління Малайзії у вівторок випустило попередження про постійні дощі для чотирьох штатів на півночі країни до 21 вересня, в інших штатах прогнозуються грози, сильні дощі та вітер.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,43%, а контракт на пальмову олію CPO 1,27%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,18%.

Пальмова олія слідує за динамікою цін на конкуруючі харчові олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

За оцінками експертів із вантажоперевезень, експорт малазійської продукції з пальмової олії в період з 1 по 15 вересня зріс на 9,1–10,2% порівняно з попереднім місяцем.

Нафта впала у середу після двох сесій зростання після того, як галузевий звіт показав зростання запасів сирої нафти та палива в США, що компенсувало зростання напруженості на Близькому Сході та потенційно оптимістичний вплив зниження процентної ставки у США.

Ринггіт зміцнився на 0,28% по відношенню до долара, що зробило товар дорожчим для покупців, що тримають іноземну валюту, і обмежило прибуток.

(1 долар = 4,2420 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!