Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в середу виросли

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в середу виросли, перервавши дводенну серію втрат на тлі очікуваних перспектив постачання наступного року і короткострокового попиту.

Еталонний контракт на пальмову олію CPO з постачанням у січні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 74 ринггіти, або на 1,75%, до 4313 ринггітів (1005,36 дол. США) за тонну на закритті.

За останні дві сесії контракт упав на 1,89%.

Пальмова олія сьогодні торгується вище завдяки очікуваному прогнозу поставок на перший квартал 2025 року та стійкому короткостроковому попиту, сказав Марчелло Культрера, брокер із зернового, олійного насіння та м’яких культур у SSY Global.

Раніше цього місяця старший аналітик Oil World Девід Мільке (Німеччина) очікував, що виробництво пальмової олії збільшиться на 2,3 млн. тонн у 2024-2025 роках порівняно з попереднім сезоном.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 1,15%, а контракти на пальмову олію CPO зросли на 1,3%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,64%.

Ціни на пальмову олію йдуть за цінами на конкуруючі харчові олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

У середу ціни на нафту стабілізувалися, чому сприяли скорочення видобутку ОПЕК+ та невизначеність щодо подальших подій у конфлікті на Близькому Сході, хоча прогноз про рясні поставки наступного року посилив знижувальний тиск.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмове масло більш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

Ринггіт зміцнився на 0,39% до долара США, що зробило товар дорожчим для покупців, які тримають іноземну валюту.

За оцінками експертів із вантажоперевезень, експорт малазійської продукції на основі пальмової олії зріс на 14–15,6% у період з 1 по 15 жовтня порівняно з тим самим періодом місяцем раніше.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!