Ф’ючерси на малазійську пальмову олію в понеділок продемонстрували зростання четвертої сесії поспіль

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію в понеділок продемонстрували зростання четверту сесію поспіль, слідуючи за зростанням цін на конкуруючі харчові олії, проте побоювання з приводу виробництва на тлі поганих погодних умов у другого за величиною виробника у світі обмежили зростання.

Еталонний контракт на пальмову олію на постачання в грудні на біржі деривативів Bursa Malaysia виріс на 30 ринггітів, або на 0,76%, до 3977 ринггітів (946,90 дол. США) за тонну до закриття.

Раніше в ході сесії контракт торгувався на рівні 4040 рінггітів за тонну, але потім втратив позиції після новин про те, що індійські олійно-переробні заводи скасували закупівлі 100 000 метричних тонн пальмової олії з поставкою в період з жовтня по грудень.

Ринок пальмової олії продовжує зростати на тлі зростання конкуруючих харчових олій, сказав Парамалінгам Супраманіам, директор брокерської компанії Pelindung Bestari у Селангорі.

Однак несприятливі погодні умови на півночі півостровної Малайзії у поєднанні з аномальною спекою в Південній Америці роблять ринок уразливим, сказав він.

Минулої п’ятниці метеорологічне управління Малайзії повідомило, що сезон мусонів, як очікується, розпочнеться у вівторок і триватиме до початку листопада.

Шторми та високий ризик повеней наприкінці року в сезон мусонів, ймовірно, порушать збирання врожаю та завдадуть шкоди виробництву у другому за величиною у світі виробнику пальм.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 0,23%, а контракт на пальмову олію CPO додав 0,93%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 1,02%.

Пальмова олія йде за динамікою цін на конкуруючі харчові олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Ціни на нафту трохи зросли в понеділок після зниження відсоткових ставок у США минулого тижня та скорочення постачання сирої нафти до США після урагану «Франсін», що компенсувало слабший попит з боку провідного імпортера нафти Китаю.

Ф’ючерси на нафту марки Brent на листопад виросли на 0,2% до $74,64 за барель уранці. Сильніші ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму більш привабливим варіантом для сировини для біодизеля.

Ринггіт не змінилася щодо долара. Більш міцний ринггіт робить товар дорожчим для покупців, які тримають іноземну валюту, та обмежує його прибуток.

(1 долар = 4,2000 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!