Ф’ючерси на малазійську пальмову олію у четвер закрилися зниженням

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію в четвер закрилися зниженням після зростання на попередній сесії, викликаного неоднозначною динамікою торгів конкуруючими оліями.

Еталонний контракт на пальмову олію з постачанням у січні на біржі деривативів Bursa Malaysia впав на 34 ринггіти, або на 0,79%, до 4277 ринггітів (993,03 дол. США) за метричну тонну на момент закриття.

У середу контракт зріс на 0,91%.

За словами трейдера з Куала-Лумпура, сьогодні на закритті ринку не вдалося досягти ранкового максимуму, оскільки торги конкуруючими олійними культурами мали змішаний характер.

Найактивніший контракт на соєву олію у Даляні впав на 0,51%, а контракт на пальмову олію CPO на 0,18%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,12%.

Ціни на пальмову олію йдуть за цінами на конкуруючі харчові олії, оскільки вони конкурують за частку світового ринку рослинних олій.

Ціни на нафту в четвер загалом не змінилися, оскільки інвестори чекали на розвиток подій на Близькому Сході, публікації офіційних даних щодо запасів нафти в США та подробиць про плани стимулювання економіки Китаю.

Вищі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальмове масло більш привабливим варіантом сировини для біодизеля.

Ринггіт USD/MYR, торгова валюта пальмової олії, ослабла на 0,4% по відношенню до долара США, що зробило товар дешевшим для покупців, які тримають іноземну валюту.

Посли країн Європейського союзу погодилися відкласти реалізацію знаменного закону про вирубку лісів на рік – до кінця грудня 2025 року, йдеться у їхній заяві.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!