Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію знизилися у понеділок після трьох сесій зростання

Джерело:  Oilworld
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію впали в понеділок після трьох сесій зростання поспіль через слабкість конкуруючих олій на Даляньській товарній біржі та більш спокійного ринку.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у серпні на біржі деривативів Bursa Malaysia знизився на 0,39% до 3545 ринггітів (799,32 долара США) за тонну за ціною закриття.

Контракти зросли на 2,24% минулого тижня, оскільки погодне явище Ель-Ніньо викликало побоювання щодо обсягів виробництва.

«Малайзійські деривати Bursa відкрилися гепом нижче, відображаючи слабкість конкуруючих олійних культур. Ринок був спокійний через низький обсяг торгів, оскільки США були закриті через свято Дня поминання», — повідомив Рейтер трейдер з Куала-Лумпура, додавши, що на ринку з’явилися деякі технічні покупки.

Виробництво сирої пальмової олії в Малайзії, другому за величиною виробнику у світі, може впасти на 1-3 млн тонн наступного року через погодні умови Ель-Ніньо, заявив у п’ятницю Рада з пальмової олії Малайзії.

Експорт Малайзії в період з 1 по 25 травня впав на 0,7% порівняно з тим же періодом у квітні, повідомила у п’ятницю сюрвеєрська компанія Intertek Testing Services. Інший сюрвеєр, AmSpec Agri Malaysia, повідомив, що експорт зріс на 0,7%.

Папери найактивнішого контракту Даляня на соєву олію подешевшали на 0,64%, а контракту на пальмову олію – на 1,33%.

На пальмову олію впливають коливання цін на супутні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Пальмова олія може повернутися до ціни 3498 ринггіту за тонну, оскільки йому не вдалося подолати опір на рівні 3563 ринггіту. (1 долар = 4,4350 ринггітів)

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!