Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію завершили дводенну смугу зростання і закрилися зниженням у середу

Джерело:  Oilword
пальмова олія

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію завершили дводенну смугу зростання і закрилися зниженням у середу на тлі зниження цін на конкуруючу соєву олію і побоювань з приводу експорту пальмової олії.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на Малайзійській біржі деривативів Бурса подешевшав на 61 рінггіт, або 1,55%, до 3869 рінггітів ($816,24) за метричну тонну.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні впав на 0,13%, а контракт на пальмову олію – на 0,24%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго впали на 1,17%.

Соєві боби збільшили втрати, оскільки вплив повені в Бразилії виявився не таким серйозним, як передбачалося раніше.

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Хоча нещодавні побоювання щодо погодних умов підтримали ціни на пальму, відставання експорту може обмежити зростання, сказав Мітеш Сайя, торговий менеджер торгової фірми Kantilal Laxmichand & Co, розташованої в Мумбаї, повідомляє Рейтер.

Ціни на пальмову олію зростають слідом за соєвою олією, але побоювання щодо експорту зберігаються

Опитування Reuters прогнозує, що квітневий експорт пальмової олії з Малайзії скоротився на 7,79% у місячному вирахуванні до 1,22 млн тонн.

Palm «починає котируватися зі знижкою в порівнянні з альтернативними м’якими оліями через покращення перспектив сезонного виробництва», – сказав Пранав Баджорія, директор брокерської сінгапурської компанії Comglobal Pte Ltd.

Ціни на нафту впали на тлі збільшення запасів нафти та палива в США, а також обережних очікувань постачання напередодні зустрічі ОПЕК+ наступного місяця.

Слабкі ф’ючерси на сиру нафту роблять пальму менш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

За даними LSEG Weather Research, наступ Ла-Нінья у третьому кварталі 2024 року може принести полегшення від ризику посухи, що сприятливо для

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!