Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію у вівторок продовжили зростання

Джерело:  Oilword
пальмовое масло

Ф’ючерси на малайзійську пальмову олію у вівторок продовжили зростання на тлі спекотної погоди у ключовому виробнику Малайзії, а також хороших даних з експорту та більш стійких цін на конкуруючі олії та нафту, що надають підтримку.

Базовий контракт на пальмову олію з постачанням у липні на Малайзійській біржі деривативів Бурса закрився на 25 ринггітів, або на 0,63% вище, до 3969 ринггітів ($830,68) за метричну тонну.

Погана погода в Малайзії сприяла зростанню цін, сказав Мітеш Сая, торговий менеджер Kantilal Laxmichand & Co, додавши, що «хороший» експорт пальмової олії підняв настрої, повідомляє Рейтер.

Метеорологічна агенція Малайзії у понеділок випустила попередження про спекотну погоду рівня 1 у більш ніж 10 районах. Спекотна погода негативно впливає на врожайність пальм.

Очікується, що експорт пальмової олії з Індонезії, провідного виробника, відновиться у квітні після того, як поставки в березні та лютому впали нижче за середньомісячний рівень за останній рік, повідомило міністерство торгівлі в понеділок.

Найактивніший контракт на соєву олію в Даляні зріс на 2,09%, а контракт на пальмову олію – на 1,06%. Ціни на соєву олію на товарній біржі Чикаго зросли на 0,33%.

Пальмова олія росте завдяки поганій погоді, відновленню експорту та сильнішим конкурентам

На пальмову олію впливають зміни цін на родинні олії, оскільки вони конкурують за частку на світовому ринку рослинних олій.

Ціни на сиру нафту зросли після сильніших економічних даних із Європи, оскільки інвестори також зважили потенційні наслідки будь-яких нових санкцій США щодо експорту іранської нафти, а напруженість на Близькому Сході залишається високою.

Зміцнення ф’ючерсів на сиру нафту робить пальму більш привабливим варіантом сировини для біодизельного палива.

Малайзія зберегла експортне мито на сиру пальмову олію на рівні 8% у травні та підвищила базову ціну.

Індонезійський виробник пальмової олії Astra Agro Lestari цього року виділив до 700 мільярдів рупій (43,1 мільйона доларів) на пересадку до 5000 гектарів своїх дозріваючих плантацій для підтримки виробництва.

Пальмова олія може піднятися на цьому тижні до рівнів опору 3990-4000 ринггітів за тонну з підтримкою на рівні 3840-3860 ринггітів за тонну, йдеться у звіті LSEG у понеділок.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!