Ф’ючерси на кукурудзу та сою на CBOT ростуть на тлі технічних торгів та питань про погоду

Джерело:  Oilworld
доллар

За словами трейдерів, ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго продовжили зростання у вівторок на тлі покриття коротких позицій та питань щодо стану врожаю в США, тоді як ціни на сою також зросли на тлі технічних торгів та несприятливих погодних умов у деяких районах вирощування сої у центральній частини США.

Тим часом, за словами трейдерів, фіксація прибутку призвела до того, що ф’ючерси на пшеницю завершили день зниженням, порівняно з тижневим максимумом попередньої сесії.

Стан урожаю кукурудзи в США погіршився за останній тиждень, тоді як національні рейтинги сої залишилися стабільними після того, як повені затопили північно-західні райони Середнього Заходу, показали урядові дані, опубліковані у понеділок.

Однак деякі метеорологічні моделі прогнозують, що в західному кукурудзяному поясі Середнього Заходу США наприкінці липня чи на початку серпня може настати суха погода та сильна спека, що може вплинути на формування стручків сої.

“Якщо у вас дуже вологий урожай, а потім стає дуже жарко, це, мабуть, найгірша погода для бобів, яка тільки може бути”, – говорить Енджі Сетцер, партнер Consus Ag, повідомляє Рейтер.

На початку сесії сила на ринку соєвого шроту передала у зростання ф’ючерсів на сою, кажуть трейдери. До кінця дня, кажуть вони, бичачий спред призвів до закриття ф’ючерсів на найближчі місяці по шроту та соєвих бобах вище, ніж контракти на новий урожай.

Тим часом, за словами аналітиків ринку, фонди та інші учасники ринку уважно стежать за млявими темпами продажу врожаю аргентинськими фермерами.

Соєві боби старого врожаю CBOT за підсумками дня виросли на 4-1/4 центи до $11,50-1/4 за бушель. Найактивніші ф’ючерси на соєві боби нового врожаю CBOT зросли на 2 центи до $11,13 за бушель.

Ф’ючерси на соєвий шрот CBOT з постачання у серпні закрилися зростанням на $1,30 до $350,30 за коротку тонну, тоді як найактивніші ф’ючерси на соєвий шрот грудня закрилися зі зниженням на $4,30 до $328,30 за коротку тонну.

Дев’ять відкладених контрактів на соєвий шрот встановили нові мінімуми цього дня. Ф’ючерси на соєву олію на CBOT у серпні зросли на 1,01 цента до 47,04 долара за фунт, а ф’ючерси на соєву олію на CBOT у грудні зросли на 0,97 цента до 46,72 цента за фунт.

Найактивніший контракт на кукурудзу на товарній біржі Чикаго виріс на 3/4 цента до 4,21-1/4 долара за бушель.

За словами Сетцера, трейдери кукурудзою продовжують боротися зі звітом про посівні площі за минулий тиждень від Міністерства сільського господарства США, оскільки останніми роками агентство завищувало кількість посівних площ кукурудзи у червневих звітах. У п’ятницю Міністерство сільського господарства США повідомило, що у березні фермери США посадили більше кукурудзи, ніж прогнозував уряд, і ця новина допомогла ф’ючерсам на кукурудзу знизитися до мінімумів.

Вересневий ф’ючерс на м’яку червонозерну пшеницю озиму на CBOT знизився на 9,1/4 цента до 5,81 долара за бушель. Вересневий ф’ючерс на тверду червонозерну пшеницю озиму в Канзас-Сіті закрився зниженням на 7,1/4 цента до 5,92,1/4 долара за бушель. Вересневий ф’ючерс на яру пшеницю на MGEX знизився на 1-1/4 цента до 6,31 долара за бушель.

Експортні ціни на російську пшеницю знижуються четвертий тиждень поспіль, слідуючи за світовими ринками на тлі новин про багатий урожай.

За даними консалтингової компанії IKAR, ціна на російську пшеницю нового врожаю із вмістом протеїну 12,5% на умовах франко-борт (FOB) з поставкою в кінці липня склала 226 доларів за тонну наприкінці минулого тижня, що на 5 доларів менше, ніж тижнем раніше.

Ф’ючерси на пшеницю на CBOT знизилися напередодні на тлі падіння російських експортних цін та вищої, ніж очікувалося, врожайності в деяких регіонах росії.

Стан урожаю ярої пшениці в США, згідно з опублікованим у понеділок звітом Міністерства сільського господарства США, оцінюється на 72% як добрий або відмінний, що вище 71% тиждень тому і вище прогнозів аналітиків у 70%.

Міністерство сільського господарства США оцінило стан 51% озимої пшениці у США як добрий чи відмінний, тоді як аналітики прогнозували 52%.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!