Французька пшениця виходить на ринок США

Джерело:  УкрАгроКонсалт
пшениця
UkrAgroConsult

Французька пшениця прямує до Нью-Йорка, незважаючи на катастрофічний врожай у Франції, що свідчить про те, що борошномельні підприємства в США продовжуватимуть отримувати поставки зерна з Європи після багатьох років спаду місцевого виробництва, повідомляє УкрАгроКонсалт із посиланням на Bloomberg.

Судно Patagonia відправилось до США наприкінці серпня, перевозячи майже 27 тис. тонн французької пшениці, згідно з даними порту Руан.

Згідно з попередніми даними Європейської комісії, ця партія доповнює щонайменше 53 тис. тонн європейської пшениці, яка вже була відправлена до США з початку сезону 2024/25 в липні. Оскільки сівба пшениці в США досягла найнижчого рівня за понад 100 років, заводам в таких штатах, як Нью-Йорк та Флорида, стало дешевше купувати зерно в Європі замість того, щоб доставляти зерно з Канзасу.

Торгівля відбувається, коли Франція, найбільший виробник пшениці в ЄС, збирає один із найгірших врожаїв за останній час, а зливи, як очікується, скоротять виробництво до найнижчого рівня за 40 років.

Франція намагається конкурувати на ринках, ближчих до неї, через великі та недорогі поставки з Чорноморського регіону. Країна втратила частку ринку серед деяких своїх традиційних клієнтів в Африці, і вихід на покупців у США може бути гарною новиною для французьких експортерів.

В сезоні 2023/24 мельники в США також вдалися до імпорту з Європи, імпортуючи зерно з таких віддалених країн, як Польща. В сезоні 2023/24 ЄС експортував близько 474 тис. тонн м’якої пшениці до США, що є найвищим показником за даними Єврокомісії з 2001 року.

Позначки:, , , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!