Фрахтові ставки для костерів та хендісайзів продовжують знижуватися

Джерело:  УЗА
фрахт

Ситуація на ринку фрахту залишається млявою в сегментах костерів та хендісайзів. І без того обмежена торгова активність ще більше сповільнилася після православного Великодня, не залишаючи судновласникам інших варіантів, окрім як піти на подальші поступки фрахтувальникам. При цьому сегмент панамаксів виглядає стабільно.

Про це повідомляє компнія ASAP.

Так, ставки фрахту панамаксів для транспортування пшениці чи кукурудзи з українських глибоководних портів до південного Китаю і південного В’єтнаму залишаються на рівні 56 USD/т і 54 USD/т відповідно; ці ставки до Бангладеш становлять 55-56 USD/т.

У сегменті хендісайзів витрати на транспортування кукурудзи з глибоководних портів Одеси до східного Середземномор’я впали ще на 1-2 USD/т до 23-24 USD/т, до Тунісу – на 1 USD/т до 33-34 USD/т. Фрахтові ставки до Іспанії та східного узбережжя Італії знизилися на 2 USD/т – до 26-27 USD/т та 25-26 USD/т відповідно.

Вантажні перевезення кукурудзи з портів Дунаю до Мармари та східної Греції впали ще на 1 USD/т – до 17-18 USD/т та 20-21 USD/твідповідно. Така ж негативна динаміка спостерігається щодо напрямків східного Середземномор’я; відповідні фрахтові ставки впали ще на 1 USD/т – до 22-24 USD/т. Вартість транспортування тієї ж партії вантажу до Ізраїлю знизилася на 3 USD/т – до 28-29 USD/т, у напрямку східного узбережжя Італії та Іспанії – на 2 USD/т до 26-28 USD/т та 30-31 USD/т відповідно.

Ринок барж на українському Дунаї залишається похмурим із значною нестачею попиту. Фрахт баржі з кукурудзою до Констанци залишається на рівні 10 EUR/т.Фрахт для соняшника до Русе чи Сілістри впав ще на 0,5 EUR/т до 15-16 EUR/т.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!