Форвардні продажі сої у Бразилії відстають від минулорічних рівнів

Джерело:  OleoScope
соя

Форвардні продажі бразильських соєвих бобів нового врожаю вже перевищили позначку в 30% від плану (46,72 млн тонн). Такі дані оприлюднили фахівці Safras&Mercado, виходячи з того, що збір у країні буде рекордним і складе понад 153 млн тонн, пише агентство Reuters.

Як уточнили в компанії, темпи продажів американської олійної врожаю 2022/23 МР трохи підросли до рівня минулого місяця, але все ще значно відстають від минулорічних показників.

«Повільні темпи збирання сої у Бразилії та надії фермерів на підвищення цін на боби негативно позначаються на продажах», – говориться в повідомленні.

За даними Safras&Mercado, в 2022 р. ранні продажі олійної становили 44,1%, у той час як середній показник за п’ять років становить 44,8%.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої у світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, але й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!