Екстремальна погода може зменшити урожай кукурудзи в Китаї

Джерело:  GrainTrade
кукурудза

Виробництво кукурудзи в Китаї цьогоріч може суттєво знизитися, але ця інформація поки не вплинула на ціни.

Екстремальна погода – від спеки до повеней – значно погіршила перспективи урожаю кукурудзи в Китаї. Проте трейдери поки не звертають уваги на цю проблему, з огляду на значні запаси та слабкий попит на зернову. Але якщо ситуація не покращиться, а уряду вдасться активізувати розвиток економіки, то КНР доведеться збільшити імпорт кукурудзи.

У 2023 р Китай зібрав рекордні 289 млн т кукурудзи, але у 2024 р урожай може скоротитися на 7% (або 5-20 млн т), що стане найбільшим падінням, починаючи з 2000 р, коли виробництво зменшилося на 17%.

Збирання урожаю завершиться у листопаді, тоді ж стануть відомі підсумки, але вже зрозуміло, що баланс ринка не сильно погіршиться навіть в разі такого дефіциту.

Наприкінці вересня місцеві ціни дещо виросли, але все ще залишаються на рівні 4-річного мінімуму. Рекордні урожаї останніх років наситили ринок, а уповільнення економіки знизило попит з боку тваринницької та продовольчої галузі. Поки незрозуміло, як змінить ситуація нова програма уряду по стимулюванню економіки.

Цьогоріч імпорт зерна до Китаю менший, ніж у попередній роки, і влада очікує його подальшого скорочення. Якщо у 2023/24 МР він сягав 19,5 млн т, то у поточному сезоні не перевищить 13 млн т. Це негативно вплине на американських фермерів, які забезпечують більшу частину китайського імпорту.

Поки незрозуміло, чи вистачить Китаю власних запасів, щоб задовольнити зростання попиту в разі успіху програми розвитку економіки. Надалі зміна клімату може створювати проблеми для майбутніх урожаїв, що буде тиснути на уряд в питаннях стимулювання пропозиції.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!