Експорт сухого молока не припиняється

Джерело:  ІНФАГРО
сухое молоко

Попри війну, в Україні зростає виробництво молока і його треба переробляти. Суттєво збільшити випуск свіжих молокопродуктів, сиру чи сирних продуктів немає можливості. Тому молоко-сировину необхідно сушити чи то в незбираному вигляді, чи в парі сухе знежирене молоко + масло, або ж казеїн + масло. 

Незбираного сухого молока зараз випускають мало з ряду причин. Один з основних заводів з такою спеціалізацією зараз в окупації. Обмежений внутрішній попит через те, що не всі кондитери повністю відновили роботу. З експортом такі ж само проблеми, які мають виробники інших товарів.

Але в квітні пропозиція СНМ зросла і пропонують його недешево. Але загалом експорт СНМ залишається незначним.

У той же час виробники сухого знежиреного молока активізували пошук можливостей продавати товар на експорт. Маршрути експорту сухого молока транзитом через Європу ще до кінця не відпрацьовані і поки що вдається продавати тільки якщо є можливість подачі контейнерів.

Проте за рахунок поставок до ЄС експорт навіть в минулому місяці не припинився, з країни було вивезено 500-600 т СЗМ. Очікується, що у квітні показники експорту зростуть.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!