Експорт пальмової олії з Індонезії відновиться у квітні, – прогноз

Джерело:  Оilworld
пальмова олія

Очікується, що експорт пальмової олії з Індонезії, найбільшої у світі експортера, відновиться у квітні, після того, як постачання у березні та лютому впали нижче середньомісячного рівня за минулий рік, повідомило міністерство торгівлі.

За даними міністерства, у лютому експорт пальмової продукції становив 1,3 млн тонн, тоді як за період з 1 по 27 березня експорт становив близько 885 000 тонн, що нижче за середній показник 1,97 млн тонн, відвантаженого з лютого 2023 року. до березня.

“Прогнозується, що у квітні та травні ситуація буде кращою, і ми сподіваємося, що це збільшить виконання зобов’язань на внутрішньому ринку”, – заявив представник міністерства Бамбанг Віснуброто на щотижневому засіданні уряду з інфляції, яке транслювалося онлайн.

За словами Бамбанга, експортери очікують, що світовий попит на харчову олію покращиться у травні та червні.

Індонезійське зобов’язання зі збуту на внутрішньому ринку (DMO), або обов’язковий продаж експортерами в рамках урядової програми дешевої олії, передбачає квоти на експорт для компаній, виходячи з чотириразового обсягу постачання.

Згідно з даними міністерства, експорт пальмової олії з Індонезії в лютому скоротився на 35%, оскільки попит на нього був нижчим, ніж на рослини, що конкурують, такі як соєва і ріпакова.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!