Дефіцит опадів в країнах Причорномор’я, Бразилії та США посилить найближчим часом спекулятивний вплив на ціни

Джерело:  GrainTrade
соняшник посуха

Суха та спекотна погода серпня та вересня в Україні, Румунії, кукурудзяному поясі США та на південному заході рф погіршує потенціал урожаю пізніх культур та затримує сівбу озимини. А дефіцит опадів в Бразилії не дозволяє розпочати сівбу сої.

Цього тижня фронт приніс в Україну розсіяні дощі, які знизили температури до нормальних. Але відсутність опадів протягом наступного тижня негативно вплине на сівбу та стан посівів озимого ріпаку та пшениці. Аграрії почали збирати сою, кукурудзу та соняшник і підтверджують нижчу, ніж торік, урожайність.

На Середньому Заході та Рівнинах США в наступні 10-14 днів спека сягне 30-33 оС та прискорить дозрівання та збирання урожаю сої та кукурудзи, але знизить їх урожайність, що вже призвело до зростання біржових котирувань. Запаси ґрунтової вологи досить високі, тому фермери одразу почнуть сівбу озимої пшениці.

В преріях Канади суха та тепла погода сприяє збиранню ярої пшениці та каноли. Наступного тижня температури виростуть та прискорять дозрівання пізніх культур.

На більшій частині Бразилії зберігається дуже суха та спекотна погода, а в штаті Мато Гросу спека сягає 35-37 оС, що не дозволяє почати сівбу сої, яку проводять у вересні – жовтні. Лише у південному штаті Ріу-Гранді-ду-Сул випала достатня кількість опадів. За прогнозами, дощів в центральних регіонах країни не буде до кінця вересня, що затримає сівбу сої та, відповідно, кукурудзи другого урожаю, яку сіють після сої. Це може призвести до зниження урожаю обох культур, тому трейдери уважно стежать за ходом посівної.

В Аргентині також панує суха, але прохолодна погода, несприятлива для посівів озимої пшениці та сівби кукурудзи. Наступного тижня температури виростуть, але відсутність опадів негативно впливатиме на посіви.

На заході Європи цього тижня знову пройшли дощі, які наступного тижня можуть переміститися на схід регіону, де суха та спекотна погода продовжує погіршувати потенціал урожаю пізніх культур та затримувати сівбу озимини.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!