Цукровиків чекає найскладніший сезон

Джерело:  AgroPortal.ua
цукор

Сезон бурякопереробки для сільгоспвиробників був на порядок кращий, ніж для підприємств, адже за хорошого врожаю з кожного гектара цукрового буряку минулоріч можна було отримати $2-3 тис. чистого прибутку.

Про це розповів заступник директора Гнідавського цукрового заводу Олександр Нікішин, передає пресслужба підприємства.

«Буряк — хороша культура, просто його відвикли вирощувати. Але рентабельність для господарств велика, вона не може навіть порівнюватися із зерновими. Цьогоріч ситуація буде іншою, адже ми вже бачимо, що валютний курс і ціна цукру не співпадатимуть. На це вливає багато чинників, а найбільше — ціна на енергоносії, тому цьогоріч сезон бурякопереробки буде, мабуть, найважчим», — зауважив Олександр Нікішин.

За його словами, Гнідавський цукровий завод змушений працювати на альтернативних джерелах енергії.

«Якби Гнідавський цукровий завод працював тільки на «газовій схемі» забезпечення підприємства енергією, то ще минулого року не варто було його запускати, а цьогоріч і поготів. Тому минулого року ми опалювали і мазутом, виникали певні труднощі, які також були пов’язані з якістю цього виду палива. Ми врахували всі проблеми і недоліки, які виникали, і готові до альтернативи», — наголошує Олександр Нікішин.

Він додає, що напередодні старту кожного сезону бурякопереробки підприємство проходить серйозну підготовку, зокрема і з використання альтернативних джерел енергії. Цього року були поглиблені печі, обкладені цеглою, а це відповідні витрати для підприємства.

Тож на Гнідавському цукровому заводі запевняють, що перероблять увесь буряк, вирощений селянами та великими сільськогосподарськими підприємствами.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!