Ціни на зерно в українських портах значно нижчі світових — трейдер

Джерело:  Latifundist.com
гривна

Ціни на зерно після відкриття «глибокої води» суттєво не виросли, як того очікував ринок. Проте ситуація поступово буде покращуватись. Про це розповіла керуючий партнер компанії «ОССОЙО» Марія Сітак в матеріалі на Latifundist.com.

«По Одесі ціни на пшеницю зростають дуже повільно і дуже далекі від цін на світовому ринку. Я пов’язую це з дуже дорогою вартістю фрахту та великими ризиками, що беруть на себе трейдери, які оперують в портах. Але поступово ситуація має покращуватись і постачальники зерна з часом зможуть побачити кращі ціни», — зазначила експертка.

Нагадаємо, ціна пшениці в портах Одеси та порту Миколаєва тримається на позначці 8 400 грн/т.

Марія Сітак додала, що наразі фрахт дуже дорогий. Вартість збільшилася в два, а подекуди і в два з половиною рази.

Вона зазначила, що через складні умови вивезення продукції через порти, компанія диверсифікує шляхи експорту.

«Шукаємо елеватори в інших, крім Румунії, країнах Європи, щоб туди перевозити зерно на зберігання і вже звідти реалізовувати. Ось саме ця проблема і займає більшість робочого часу нашої команди. Шукаємо варіанти доставки, вагони, тягову силу по Європі. Вагонів дуже мало, тягова сила теж в не найкращому стані. Тому, якщо ми бачимо, що на якійсь ділянці все стоїть, то швидко переорієнтовуємося і шукаємо, як вивезти зерно, щоб не стояти. Змінюємо спосіб доставки, якісь інші напрямки для себе вивчаємо», — пояснила Марія Сітак.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!