Ціни на пальмоядрову олію за підсумками липня зростуть

Джерело:  OleoScope
пальмвова

Аналітики ринку прогнозують зростання цін на пальмоядрову олію в найближчі місяці, посилаючись на кілька факторів, що впливають на динаміку попиту та пропозиції товару, повідомляє аналітичний центр ChemAnalyst. У тому числі складні умови посіву в ключових країнах-виробниках, включаючи Малайзію, Індонезію та Таїланд. Експерти галузі також вказують на поєднання погодних умов, нестачу робочої сили та глобальні економічні фактори, як на основні рушійні сили очікуваного стрибка цін.

Однією з головних проблем є вплив непередбачуваних погодних умов на пальмових плантаціях.Малайзія, що є другим за величиною виробником пальмової олії та пальмоядрової олії у світі, зіткнулася з незвичайно посушливими умовами у кількох ключових регіонах вирощування. Цей тривалий період посухи вплинув на врожайність пальмових плодів і, як очікується, призведе до зниження обсягів добування олії. Аналогічним чином, деякі частини Індонезії, найбільшого світового виробника, зіткнулися з надмірними опадами, що призвело до повеней у деяких районах плантацій та ускладнило збирання врожаю, це, ймовірно, вплине на настрої на світовому ринку олії, включаючи пальмоядрову.

Більше того, нестача робочої сили залишається головною проблемою для галузі, особливо в Малайзії. Країна тривалий час покладалася на іноземних робітників для роботи на плантаціях, але обмеження на поїздки в пандемію та зміну трудової політики призвели до значного дефіциту робочої сили. Цей дефіцит впливає на ефективність збирання врожаю та загальні обсяги виробництва олії.

Глобальні економічні фактори також відіграють роль в очікуваному зростанні цін на пальмоядрову олію. Поступове відновлення роботи економік у всьому світі призвело до збільшення попиту на пальмоядрову олію в різних галузях, включаючи харчову промисловість, косметику та біопаливо. Очікується, що цей сплеск попиту у поєднанні з обмеженнями постачання створить тиск на ціни.

Крім того, зростання вартості добрив та інших сільськогосподарських ресурсів сприяє підвищенню собівартості продукції, що, ймовірно, позначиться на ринковій ціні. За словами експертів ринку, останнім часом, на тлі торгових суперечок, що впливають на загальну логістичну діяльність, обмеженої наявності добрив та несприятливих погодних умов, виробники стикаються зі значно вищими експлуатаційними витратами, і це неминуче вплине на кінцеву ціну продукту. Споживачам та підприємствам, які значною мірою залежать від постачання пальмоядрової олії, можливо, доведеться готуватися до вищих витрат на неї у найближчій перспективі. Проте експерти наголошують, що довгострокові перспективи виробництва пальмової олії залишаються позитивними, враховуючи її важливість для глобальної продовольчої безпеки та універсальність у різних сферах застосування.

Ціни на пальмову олію, ймовірно, продовжать зростати в другій половині року, оскільки наступ Ла-Нінья ставить під загрозу і без того обмежені поставки рослинної олії, що споживається у світі, повідомляла раніше The Edge Malaysia.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!