Ціни на українському ринку кукурудзи стабілізувалися

Незважаючи на те, що грудневий ф’ючерс на чорноморську кукурудзу зріс, ціни на українському ринку стабілізувалися, оскільки висока вартість логістики та сушіння обмежує реалізацію зерна.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Згідно з повідомленням, грудневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на 0,05 дол. за бушель, а на чорноморську на 0,75 дол.

Експерти зазначають, що котирування кукурудзи продовжують отримувати підтримку збільшення попиту з боку виробників біоетанолу. У той же час, дощі в США можуть уповільнити збирання кукурудзи, проте поки що це не виглядає суттєвою проблемою.

«Збір урожаю кукурудзи сповільнився у зв’язку з поточними дощами в кукурудзяному поясі. Однак це уповільнення слід розглядати в перспективі, оскільки, за оцінками, минулої неділі було прибрано 66% площ порівняно із середнім показником у 53% за останні п’ять років», – прокоментували ситуацію експерти Agritel.

Аналітики Barva Invest наголошують, що ціни на українському ринку стабілізувалися, оскільки висока вартість логістики та сушіння обмежує реалізацію зерна.

Українські зенровики зазначають, що стабілізація на ринку має тимчасовий характер, а після закінчення збирання зернових ситуація зміниться на протилежну.

«Завжди під час збирання великі агрохолдинги скидають частину свого зерна, щоб розвантажити інфраструктуру та з ринку беруть за залишковим принципом. На прибиранні завжди є пріоритетом внутрішні обсяги, щоб не зупинити роботу комбайнів у полі. На цей період усі зупиняють закупівлю в порту, щоб максимально завантажити своє зерно на старті. Після того, як закінчаться жнива, слід очікувати зворотної ситуації — кількість купуємого збільшиться», — заявив засновник проектів Zernotorg.ua та Zernovoz.ua Олександр Мащенко.

Нагадаємо, що цього сезону з полів йде дуже волога кукурудза на елеватори – до 35%, що в 2,5 рази більше за норми в 14%.

 

Latifundist.com

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!