Ціна на європейський газ знизилась до мінімуму за останні 17 місяців

Джерело:  LB.ua
газ

Європейські ф’ючерси на природний газ впали нижче 50 євро вперше за 17 місяців, оскільки найгірша енергетична криза в регіоні за десятиліття відступає, пише Bloomberg.

Ціни впали більш ніж на 80% від серпневого піку, коли скорочення газу Росією вдарили по Європі з витратами приблизно в 1 трильйон доларів, завдавши удару по економіці регіону та підштовхнувши інфляцію до найвищого рівня за десятиліття. Зараз на континенті спостерігається різкий поворот у зв’язку із відносно м’якою погодою, спробами зменшити споживання енергії та потужними надходженнями зрідженого природного газу зі США до Катару.

Базові ф’ючерси на березень впали в ціні на 4,8% до 49,5 євро за МВт-год, або 555,73 долара за тисячу кубометрів. Це – найнижчий рівень закриття з кінця серпня 2021 року. Цього року ціна газу в Європі впала на близько 35%.

Ціни все ще можуть зрости, якщо холодна погода триватиме до кінця зими або якщо будуть перебої з поставками. Конкуренція з Азією за СПГ все ще може створити ризик зростання.

На даний момент високий рівень зберігання газу є буфером для Європи і приводом для оптимізму, що регіон зможе пережити цю та наступну зиму.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!