Ціна на чорноморський соняшник на роздоріжжі

Автор:  Олена Гесова
UkrAgroConsult

Автори статей:

Олена Гесова
Аналітик ринків зернових та олійних культур

Після невеликого зниження минулого тижня, експортна ціна на соняшник у портах Причорномор’я досягла нового піку. У січні ключовий постачальник сезону – Росія – ввела мито на експорт соняшнику до кінця сезону (30%).

З огляду на високу потребу топ-імпортерів (Туреччина і ЄС) на залишок сезону, ціна продовжить тестувати нові максимуми, вважають аналітики УкрАгроКонсалт.

Факторами, які можуть обмежити подальше зростання, можуть стати раптова активізація фермерських продажів, а також тиск ринків альтернативних рослинних масел (соєвого і пальмового) на ціну соняшникової олії.

Фермери Причорномор’я стежать за тенденціями на світових ринках (наприклад, за падаючої ціною соєвого ф’ючерсу в Чикаго) і можуть активізувати продажі запасів, щоб не упустити можливості продати свій товар за найвищою ціною.

Детальна інформація з експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансів попиту і пропозиції, цінових тенденцій, стану посівів та ходу збиральної/посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який поєднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я з доступом до історичних даних, а також інструментами обробки та завантаження інформації.

Підключіть AgriSupp та підвищіть свою ефективність уже сьогодні!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!