Cygnet скоротив посівні площі під кукурудзою

кукуруза

Попри всі труднощі, посівна у Cygnet відбулася в оптимальні строки з дотриманням всіх технологічних операцій. Посівні площі під кукурудзою в компанії скоротили до 10,5 тис.га.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

 «Попри постійні ракетні обстріли та інші виклики, з якими ми зіткнулися через війну, ми розпочали посівну кампанію у заплановані агрономічні строки. 944 га ярої пшениці засіяли за 5 днів. Розпочати посівну було досить складно, проте з кожною наступною культурою ми працювали все краще і більш злагоджено», – розповів заступник регіонального директора з рослинництва «Сігнет-Центру» Микола Журавель.

Сівбу соняшнику здійснили за десять днів і завершили 20 квітня. Питома вага цієї культури в цьогорічній структурі – 26%, а це 7,5 тис.га. Посівну кампанію у Cygnet завершили сівбою сої – 7,1 тис.га сої було засіяно за 9 робочих днів.

«Посівна основних наших культур – соняшнику, кукурудзи та сої пройшла як і щороку, без особливостей. Цьогоріч сівба сої навіть пройшла оперативніше, як минулоріч. Система напрацьована протягом 10 років, персонал навчений та з досвідом. Попри всі виклики, ми максимально дотримали технологію посіву. Були повністю забезпечені насінням. ЗЗР частково було закуплено раніше, в період війни докупити було більш складно, та все ж ми впорались. Через те, що дещо змінили структуру посівних площ, інженерній службі за досить короткий термін довелось доналаштовувати необхідну техніку. Проте колеги зробили все на високому рівні, великих поломок техніки у нас не було», – зазначає Микола Журавель.

Хоча фундамент для майбутнього урожаю уже закладено, та попереду ще немало роботи.

«Посів – це не сформований результат, а лише 30% успіху. Надалі у нас велика робота по догляду за посівами. Проте з такою командою професіоналів не страшно долати будь-які виклики. Всі розуміють, що за ситуація в країні, працюємо дружно та згуртовано», – каже Микола Журавель.

Нагадаємо, Cygnet відмовився від вирощування цукрових буряків цього року. Як раніше повідомляв AgroTimes, українські аграрії скорочують посівні площі під кукурудзою.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!