CBOT. Травневі соєві боби знизилися на 0,9%

Джерело:  Oilworld
доллар

Пшениця з постачанням у травні зросла на 2,7%, до $5,42 3/4 за бушель, на торговій біржі Чикаго в понеділок на побоюваннях, що постачання з України можуть бути порушені. Травневі соєві боби впали на 0,9%, до $11,87 3/4 за бушель. Кукурудза з постачанням у травні трохи знизилася 0,1%, до $4,36 1/2 за бушель.

Вибухи в портових комплексах України підтримали ціни та викликали побоювання щодо експортних поставок, повідомив у звіті Арлан Судерман, головний економіст із сировинних товарів StoneX. Проте ефект не поширився інші товари зернового комплексу. Міністерство сільського господарства США заявило, що експортні інспекції минулого тижня виросли для кукурудзи і знизилися для пшениці та соєвих бобів.

“Стабілізація експортних цін на російську пшеницю та новий вегетаційний період стимулюють покриття коротких позицій”, – йдеться у звіті AgResource. «Схоже, що пшениця має найкращі у світі показники та наближається до нового циклу вирощування». AgResource повідомила, що Фонди, за оцінками, купили 3100 контрактів на пшеницю.

Ціни на кукурудзу “все одно можуть впасти нижче, якщо не виникне серйозна проблема з погодою”, – заявив у звіті Джон Шев із компанії Superior Feed Ingredients. Кукурудза торгується нижче $4,50 за бушель порівняно з більш як $6 за бушель рік тому. Шев зазначив, що у 2010 та 2012 роках «ринок продовжував знижуватися з березня по червень, перш ніж розвернутися». Шев бачить ознаки того, що посівні площі під кукурудзою можуть виявитися надто великими, що стане ще однією перешкодою для цін. Однак він сказав, що погода в США чи Бразилії все ще може завдати шкоди врожаю та підтримати ціни.

Комфортний прогноз: Деякі дії в понеділок на сільськогосподарських ринках можуть стати відповіддю на п’ятничні зобов’язання трейдерів, Як повідомив Дуг Бергман з RCM, чисті покупки соєвих бобів були меншими, ніж очікувалося, в той час як закупівля пшениці була більшою, ніж очікувалося, а кукурудза відповідала прогнозів. Бергман додав, що “перспективи постачання залишаються комфортними” для соєвих бобів та пшениці можуть отримати імпульс зростання від загострення ситуації в портах України.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!