Азербайджан скасував мито на імпорт сої для стимуляції птахівництва

Джерело:  Oilworld
соя

Скасування мита на імпорт сої в Азербайджан призначене для зниження цін на корми та стимулювання птахівництва, повідомляє мережеве видання Poultryworld.

Азербайджанське птахівництво споживає від 1 до 1,5 тис. тонн сої на рік, повідомив голова національної асоціації виробників та експортерів м’яса птиці та яєць Мюрвят Гасанли. Він додав, що Азербайджан є одним із найбільших імпортерів сої на Кавказі та в Середній Азії. Більшу частину сої купує у Бразилії, США, Аргентині, Росії та Парагваї. Місцеві аграрії у перспективі мають намір розширити виробництво сої, сказав Гасанли.

Азербайджан продовжив звільнення від імпортних мит кормів, кормових добавок, добрив та деяких інших товарів до кінця 2023 року. Директор центру аграрних досліджень при Міністерстві сільського господарства Азербайджану Фірдовсі Фікретзаде заявив, що рішення, ухвалене в середині 2022 року, має призвести до зниження цін на корми на 10%.

У 2022 році пакет пільг для птахівництва досяг мети, стабілізувавши ринкові ціни та знизивши виробничі витрати, заявила в грудні національна асоціація виробників та експортерів м’яса птиці та яєць. Вперше за багато років у республіці не сталося зимового стрибка цін.

У 2022 році Азербайджан виявився єдиною республікою СНД, де не спостерігалося подорожчання м’яса курей та яєць.

За 9 місяців 2022 року в Азербайджані вироблено 59,2 тис. тонн м’яса птиці в живій вазі, на 12% більше 52,7 тис. тонн, ніж за такий період 2021 року. Виробництво яєць зросло на 23,5% з 485 млн шт до 599 млн шт.

Виробництво яєць в Азербайджані перевищує внутрішній попит на 30%. Азербайджанські яйця купують Катар, ОАЕ, Афганістан, Ірак та інші країни.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!