Аргентина почала збирання, а Бразилія завершила сівбу кукурудзи

Джерело:  GrainTrade
жнива

За даними Зернової біржі Буенос-Айресу, станом на 13 березня в Аргентині з 229 тис га або 3% запланованих площ (2% минулого тижня, 7% в середньому за 5 років) намолочено 1,99 млн т кукурудзи з урожайністю 8,71 т/га.

Протягом тижня внаслідок сильних дощів кількість посівів кукурудзи у доброму або відмінному стані зменшилася з 29% до 25%, у задовільному – залишилася на рівні 58%, у поганому або дуже поганому – виросла з 13% до 17%.

Нагадаємо, що у березневому звіті експерти USDA підвищили прогноз виробництва кукурудзи в Аргентині на 1 млн т до 56 млн т, що на 20 млн т перевищить зібрані торік 36 млн т.

В Бразилії станом на 14 березня соя зібрана на 63% площ (55% минулого тижня, 62% торік), – повідомляє компанія AgRural. У Матопібі та Ріу-Гранді-ду-Сул, де несприятлива погода затримала сівбу, також почалося збирання урожаю. А рясні опади на пізніх посівах дозволили отримати високу урожайність сої в цих регіонах.

Кукурудзою другого урожаю в Бразилії засіяно 97% запланованих площ (93% тиждень тому, 91% торік), і в основних штатах-виробниках роботи вже завершені. Наразі трейдерів турбує суха погода у штатах Парана та Мату-Гросу-ду-Сул, тоді як в штаті Мату-Гросу у березні пройшли гарні дощі.

За прогнозами, найближчими тижнями в Аргентині пануватиме суха погода, а в центральних районах Бразилії пройдуть опади, що сприятиме розвитку посівів та збиранню кукурудзи та посилить тиск на котирування.

Позначки:, , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!