Албанія має намір збільшити виробництво оливкової олії

Джерело:  Olive Oil Times
оливкова олія

Албанія стоїть на порозі революції у виробництві оливкової олії. За словами Майвана Печі, консультанта Албанської асоціації виробників оливкової олії та інженера-технолога Musai Olive Oil, за останні три роки в країні щорічно вироблялося в середньому 20 670 тонн оливкової олії. До 2020/21 року річний обсяг виробництва коливався між 10 000 та 13 000 тонн.

“З 2009 по 2013 рік уряд Албанії інвестував багато грошей у сектор виробництва оливкової олії”, – сказав Печі.

Уряд визначив оливки як стратегічну культуру, оскільки дерева добре ростуть у середземноморському кліматі країни, а вирощування оливок не потребує таких капіталовкладень чи робочої сили, як інші культури.

За словами Печі, кількість оливкових дерев у країні збільшилася на 30 відсотків, і багато нових дерев – переважно місцевий сорт Калінджота та Франтойо з Італії – повністю дозріють у сезоні 2021/22. Він очікує, що згодом виробництво продовжить зростати.

“Збільшення виробництва за останні три роки пов’язане із збільшенням кількості дерев, на яких зростають оливки”, – підтвердив агроном Бруно Мусай. “В Албанії кількість дерев, на яких ростуть оливки, збільшилася з восьми мільйонів до приблизно 12 мільйонів”.

“Уряд допоміг багатьом албанським фермерам за допомогою грантів збільшити виробництво та впровадити досконаліші методи вирощування, виробництва та зберігання оливок”, – додав Мусай. Він також очікує, що виробництво продовжить зростати найближчими роками.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!