Агротрейд закладе в рукави удвічі більше зерна

Джерело:  AgroPortal.ua
рукава

Група «Агротрейд» збільшить обсяги зберігання зерна в бегах до 100 тис. т. Про це говориться у повідомленні компанії.

Зазначається, що за сезон група «Агротрейд» зазвичай зберігала в мішках 50-60 тис. т зерна на різних елеваторах. Цього року компанія збільшить цей показник до 100 тис. т через значні минулорічні залишки, які не були відвантажені у зв’язку з війною.

«Зберігання зерна в мішках завжди було актуальне в період інтенсивного збирання зерна та повільного відвантаження. Особливо актуальним це питання стає під час збирання кукурудзи, тому що на цей період елеватори вже заповнені ранніми зерновими, соєю та соняшником», — розповідає директор виробничо-технічного департаменту Костянтин Ворона.

Серед плюсів зберігання в бегах — отримання додаткових обсягів для приймання зерна без капітального будівництва та значних витрат, уточнюють у компанії. Мішки довжиною від 60 до 90 м можна розмістити на рівній поверхні на території елеватора або навіть просто неба в полі. При пакуванні мішки щільно закриваються, що призводить до впадання зерна в «анабіоз» і гарантує його зберігання на тривалий період. Єдиною вимогою є придбання або оренда обладнання для пакування зерна.

«Загалом зберігання зерна в мішках є гідною альтернативою будівництву стаціонарних елеваторів, особливо якщо зерно достигає в полі базисних показників вологості. Ми проводили експерименти і закладали зерно з вологою до 18%, якість не погіршувалась», — зазначає Костянтин Ворона.

У мішках можна зберігати ячмінь, кукурудзу, горох, сою, соняшник, ріпак тощо. Термін зберігання зерна за даною технологією — до 18 місяців.

Для довідки: група  «Агротрейд» — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак. Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. т.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!