Аграрії Вінницької області засіяли половину від запланованих площ

Джерело:  Новини Вінниці
сев

На Вінниччині станом на 3 травня сільськогосподарські підприємства засіяли 48% прогнозованих площ ярих зернових та зернобобових культур.

«Погодні умови поточного тижня сприяли нарощуванню темпів посівів ярих культур. Відтак, станом на 3 травня по всіх категоріях господарств Вінницької області ярі зернові та зернобобові культури посіяно на 192 тис. га, що становить майже 48% прогнозованих площ», – повідомили в ОВА,

Аграрії регіону завершили посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур, в тому, числі ярих пшениці, ячменю, гороху та вівса. Завершено посів цукрових буряків.

Що стосується ярих культур пізньої групи, то їх продовжують сіяти. Так, кукурудзу на зерно посіяно на 36% прогнозованих площ.

Розпочато посів гречки. ЇЇ посіви проведено на 600 га, що становить 7% до прогнозованих площ під урожай 2024 року.

Майже на 80% прогнозованих площ проведено посів соняшнику, на 44% – посів сої.

В ОВА зазначають, що сума квітневих опадів на більшості території Вінниччини вдвічі перевищила середню багаторічну норму. Завдяки цьому в області сформувалась сприятлива ситуація. Особливо це позначилось на формуванні густоти продуктивного стеблостою на посівах ярих колосових та пізніх посівах озимих культур.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!