ADM купує завод в Угорщині з переробки не ГМ сої

Джерело:  OleoScope
дубль

ADM продовжує розширювати свої потужності з виробництва негенетично модифікованих (ГМ) продуктів у Європі для задоволення попиту на продукти харчування та корми, уклавши угоду про придбання Vandamme Hungaria Kft та пов’язаних з нею підприємств, які керують виробництвом з переробки та екстракції негенетично модифікованих продуктів потужністю 700 тонн в день на півночі Угорщини, повідомляє World Grain.

Підприємство в Комаромі (Угорщина) було побудовано Vandamme Group у 2010 році та переробляє соєві боби та кукурудзяні зародки на борошно та олії для клієнтів у Європі та на Близькому Сході. Виручка у 2023 році склала близько 114 мільйонів євро (127 мільйонів доларів США).

ADM заявила, що розраховує завершити цю угоду, яка підлягає схваленню органів, що регулюють, в найближчі місяці. Фінансові подробиці придбання, оголошеного 24 вересня, не було розкрито.

«Стійкі світові тенденції у сфері продовольчої безпеки стимулюють попит на не-ГМ-продукти, при цьому 60% споживачів у європейському опитуванні заявили, що їм подобається бачити на упаковці продукту напис «не-ГМ», і ADM інвестує, щоб гарантувати, що ми зможемо задовольнити цей попит, що росте», — сказав Себастьян Кук, генеральний менеджер з переробки сої в ЄС для ADM.

Рене ван дер Пул, комерційний директор ADM, зазначив, що зростаюча присутність компанії на європейському ринку не-ГМО-сої дає фермерам можливість збуту продукції з доданою вартістю, яка може допомогти у сівозміні та підтримати методи відновлювального сільського господарства.

«Ми пишаємося партнерством з фермерами по всій Європі та вважаємо, що ці інвестиції є ще одним способом розширення наших можливостей та демонстрації нашої унікальної здатності задовольняти різноманітні потреби клієнтів, у тому числі і в умовах набуття чинності правил ЄС про вирубку лісів (EUDR) », – сказав Ван дер Пул.

Нагадаємо, регламент про вирубку лісів EUDR вимагає від компаній, які продають або експортують до ЄС какао, каву, пальмову олію або соєві боби, гарантувати, що вони не пов’язані з вирубуванням лісів, а сировина отримана із законних джерел. Якщо компанії не дотримуються вимог, їм загрожують значні штрафи (40% від їхнього обороту в ЄС), заборони на невідповідну продукцію, репутаційні збитки та збої в ланцюжку постачання.

Позначки:, , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!