A.G.R. Group збереже наземну логістику зерна через ЄС навіть після війни та відкриття українських портів

Джерело:  BIZAGRO
A.G.R. Group

Агрохолдинг A.G.R. Group та компанія-зернотрейдер MK Merchants S. A. з початком повномасштабного російського вторгнення переорієнтували логістику сільгосппродукції з українських морських портів на автомобільні та залізничні перевезення через кордон з ЄС, а також на українські річкові порти Рені та Ізмаїла. Про це повідомив власник компанії Мисак Хідіран.

Однак, за його словами, навіть після війни, деокупації території України та повного зняття торгової блокади з її морпортів компанії продовжать експорт частини зерна в європейському напрямку.

Мисак Хідіран уточнив, що його холдинг шукає можливостей для скорочення плеча логістики та зручнішого експорту сільгосппродукції до ЄС, у зв’язку з чим цікавиться покупкою зерносховищ та сільгосппідприємств на заході України.

За його словами, наразі логістику продукції АПК з України стримує недостатня пропускна спроможність європейської залізничної інфраструктури та штучні затримки роботи морського “зернового коридору” з боку російських інспекторів.

“Зрештою, європейська залізниця не здатна перевезти потрібні Україні обсяги зерна, та й не лише зерна. Щоб повноцінно використовувати європейську інфраструктуру для експорту, потрібно відркивати додаткові залізничні та автомобільні прикордонні переходи на кордоні з Україною, і, звісно, будувати у нас європейську колію”, – наголосив він.

A.G.R. Group — це агрохолдинг, який поєднує 19 компаній, що спеціалізуються на вирощуванні зернових культур.

Позначки:

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!