Експорт зерна через порти Дунаю ускладнило мілководдя

Джерело:  AgroPortal.ua 
Дунай

Навігація на середній та нижній ділянках Дунаю закрита з 25 липня 2022 р. через різке падіння рівня води.

Про це гендиректор «Українського Дунайського Пароплавства» (УДП) Дмитро Москаленко повідомив у Facebook.

«Караванам УДП зараз доводиться працювати в екстремальних умовах. Надскладна навігаційна ситуація призвела до вимушеного зниження завантаження флоту, що негативно позначається на обсягах вантажоперевезення», — написав голова підприємства.

Він уточнив, що якщо минулого тижня судна вантажилися на осадку 2,1 м, то зараз допустима осадка у напрямку до румунського порту Констанца складає всього 1,8 м.

«Порівняно з роботою у звичайних умовах завантаження суден зменшилось на третину — у середньому з 1600-1500 т до 1000 т», — зауважив Москаленко.

Він зазначив, що зазвичай пік мілководдя на Дунаї припадає на вересень-жовтень. Однак цього року рівень води вже критично знизився через відсутність опадів у басейні Дунаю та його основних притоках (Савви, Драви, Тиси та Морави) через аномальну спеку в Європі.

«Як розвиватиметься ситуація далі, навіть складно прогнозувати. У будь-якому випадку ми не можемо дозволити зупинити рух флоту і працюватимемо з мінімально можливою осадкою. Поки порти «Великої Одеси» закриті, дунайський регіон залишається єдиними воротами для транспортування зернових до Європи», — додав голова УДП.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!