Весняна посівна в Китаї йде прискореними темпами через побоювання настання спекотної погоди.

Джерело:  AgroXXI
Китай

Китайські аграрії зайняли високий посівний темп. До передостаннього тижня березня близько 3,6 відсотків площ, відведених під ярі культури, було засіяно, що відповідає показникам минулого року, повідомляє China Media Group з посиланням на дані Міністерства сільського господарства та сільських справ КНР.

Пересаджування розсади рису майже наполовину завершено. Рису цього року в Китаї приділяється найпильніша увага. Провінція Хунань у Центральному Китаї, одна з найбільших зернових областей країни, реалізує спецпрограму з вирощування рису в 74 містах та повітах, що знаходяться під юрисдикцією провінції. У рамках рисової програми буде підтримано так звану «інтелектуальну селекцію» культури.

«Весняна сівба – це початок і основа сільськогосподарського виробництва, якому віддається пріоритет у плані забезпечення деяких основних постачань, включаючи зерно та овочі», цитує Global Times головного редактора китайського новинного сайту Сngrain.com Цзяо Шаньвея.

За його словами, національні прогнози вказують на виробництво 650 мільйонів тонн зерна в Китаї у 2023 році, згідно з звітом про роботу Уряду КНР, який було представлено на двох сесіях цього року. У звіті також зазначено продовольчу безпеку як одне з шести ключових урядових завдань на 2023 рік.

Китай має намір зберегти загальну посівну площу зернових на стабільному рівні та розпочати нову кампанію зі збільшення виробництва зерна на 50 мільйонів тонн у найближчій перспективі.

Обсяг виробництва зерна в 650 млн. тонн заснований на оцінці насамперед для задоволення внутрішнього попиту.

Китай нарощує механізацію сільського господарства, інвестує в сектор насінництва та агронауку загалом, просуває нові технології та модернізацію сільгоспобладнання.

Погода також знаходиться у зоні особливої уваги. 2022 року аномальна спека обрушилася на південні провінції Китаю, викликала посуху в регіоні та зниження виробництва зерна. «Хоча Китай все одно виконав свою річну мету з виробництва зерна у 650 мільйонів тонн у 2022 році, ми все одно маємо пам’ятати про зміну клімату, – зазначив у своїй статті Цзяо Шаньвей. – Цього року можливе повторення сценарію з екстремальною погодою, оскільки в деяких місцях Китаю вже зафіксовано аномально високі температури. Тому весняний посів 2023 року пришвидшується».

За даними МСГ КНР минулого четверга, внесення весняних добрив було завершено на 80 відсотків, що на 6,8 процентних пункти вище, ніж минулого року.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!