Сумихімпром навесні розпочне випуск добрив

Джерело:  AgroPortal.ua
Сумихімпром

ПАТ «Сумихімпром» розпочало поетапне відновлення після вимушеної зупинки минулого року.

Про це говориться у повідомленні підприємства.

«Ми завершили відновлювальні роботи, капремонти та вже у квітні запускаємо базові цехи підприємства. Запрацює весь технологічний цикл. Ми завантажуємо в повному обсязі цехи з випуску мінеральних добрив, пігментів та сірчанокислотне виробництво», — наголосив виконавчий директор ПАТ «Сумихімпром» Володимир Волков.

Вже у квітні потужності підприємства зможуть щомісячно виробляти 20-25 тис. т добрив.

«Це питання продовольчої безпеки країни. Ми маємо виконати виробничий план, який передбачає випуск понад 200 тис. т складних добрив протягом пів року. Україна має розраховувати на власне виробництво. Війна продемонструвала, що імпортери не завжди вчасно поставляють добрива за тих ризиків, які були і є в Україні», — зазначив Волков.

І додав, що «Сумихімпром» не планує звужувати асортимент і випускатиме NPK та NP добрива.

Для довідки: ПАТ «Сумихімпром» — одне з найбільших вітчизняних підприємств з випуску складних мінеральних добрив, двоокису титану, сірчаної кислоти та інших видів продукції неорганічної хімії. Підприємство входить до трійки бюджетоутворюючих підприємств міста Суми та області та виробляє понад 30 марок NPK-добрив з різним співвідношенням поживних речовин для різних ґрунтових та кліматичних зон.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!