Переробка картоплі — актуальне питання для України

Джерело:  AgroPortal.ua 
картошка переработка

Переробка картоплі, як і інших овочів, є дуже актуальним питанням для України, яка вирощує досить багато цих продуктів, але практично не переробляє.

Про це у коментарі AgroPortal.ua зазначив директор компанії «Толсма Текнік» Олесь Капітанчук.

За його прогнозом, як тільки ситуація у країні стабілізується, подібні підприємства почнуть з’являтися.

«Інтерес у учасників ринку є протягом останніх років, але з огляду на досить великий обсяг інвестицій, такі проєкти не реалізовувались. Реалізація виробництва картоплі фрі, сухого картопляного пюре або картопляних напівфабрикатів вимагає не один мільйон євро, але є продукти, які можна виробляти дешевше — наприклад, очищені від шкірки та охолоджені овочі, нарізані будь-яким способом», — констатує експерт.

При цьому Олесь Капітанчук додає: здійснювати переробку потрібно поетапно. Спочатку мити продукт для ринку, потім можна його очищати та нарізувати й продавати охолодженим у вакуумному пакуванні, а потім вже можна переходити і на продукт із термічною обробкою. Таким чином, не потрібні великі інвестиції на початковому етапі.

Для довідки: компанія «Толсма Текнік» пропонує комплексне рішення для зберігання овочів. Для картоплі та цибулі актуальна якісна, добре продумана вентиляційна система.  Для капусти, моркви і буряку важливо мати якісну і досить потужну холодильну систему, яка одночасно з охолодженням не буде висушувати продукт, адже кожний літр води, який може бути відведений під час роботи холодильної системи, це 1 кг продукту, який міг би бути поставлений на ринок. Компанія також має унікальну багатофункціональну систему управління, яка дає можливість досягти найвищих показників зберігання продукту. Є рішення для підвищення енергоефективності, коли комп’ютер управляє системою зберігання з огляду на прогноз погоди.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!