Україна. Погодні умови сприятливі для розвитку озимих культур

состояние посевов
UkrAgroConsult

Стан посівів: Протягом більшої частини першої декади грудня переважала тепла, як для цього часу року, з опадів у вигляді туманів, дощу, мокрого снігу, погода. Погодні умови протягом першої декади грудня склалися сприятливо для зростання та розвитку озимих культур. У південних областях вони продовжують вегетацію та покращують свій стан, на решті території перебувають у стані неглибокого зимового спокою.

Стан озимих культур добрий і задовільний. Стабільне утримання температури повітря протягом наступних тижнів у межах близько 0ºС (+5ºС) забезпечить сприятливі умови підготовки до зимівлі та проходження процесів яровізації озимими культурами, зазначають аналітики УкрАгроКонсалт.

Запаси вологи: Незначні опади у вигляді дощу та туманів відзначалися на території Дніпропетровської області (1,9-2,1 мм), у Херсонській – 3-20 мм, у Харківській – 21-28 мм. Опади у вигляді снігу різної інтенсивності випали у Житомирській області (4-6 мм), у Київській – 9-12 мм, у Львівській –20-21,9 мм, у результаті на полях цих областей утворився сніговий покрив заввишки 3 см, 1- 2 см, 4-11 см відповідно.

Прогноз погоди на 14-19 грудня: Опади 15-50 мм очікуються у західних областях. На решті території – 2-15 мм. Температура на Заході вдень -1…+1°С, уночі -1…+1°С; на Півночі вдень 0…+2°С, уночі 0…+2°С; на Сході вдень +2…+4°С, уночі -1…+1°С; у Центрі вдень 0…+2°С, вночі 0…+2°С; на Півдні вдень +3…+5°С, уночі +3…+5°С.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!