Україна. Осінь 2021 року виявилася найсухішою за останні 20 років

Сухая осень
UkrAgroConsult

Кінець третьої декади жовтня – початок першої декади листопада характеризувалися погодою з різкими коливаннями температури, невеликими опадами, туманами та нічними заморозками. Триває збирання пізніх зернових та зернобобових культур, а також сівба озимих культур. Стан посівів озимих культур добрий та задовільний, зазначають аналітики УкрАгроКонсалт.

На більшій частині території опадів не було. Невеликі опади переважно за рахунок роси та туману відзначалися лише в окремих районах Дніпропетровської, Херсонської, Чернігівської та Сумської областей – 7-16 мм. Осінь 2021 виявилася найсухішою за останні 20 років, особливо жовтень місяць. Це зумовило зменшення запасів вологи у ґрунті під озимими культурами, проте невисокий рівень температури, багато прохолодних та часом холодних днів, рясні роси та тумани не призвели до масштабної посухи.

Прогноз погоди на 9-14 листопада: Опади 2-10 мм очікуються на більшій частині території. Температура на Заході вдень +4…+6°С, вночі +2…+4°С; на Півночі вдень +6…+8°С, вночі +3…+5°С; на Сході вдень +9…+11°С, вночі +6…+8°С; у Центрі вдень +7…+9°С, вночі +4…+6°С; на Півдні вдень +10…+12°С, вночі +6…+8°С.

Детальна інформація по експорту зернових культур і продуктів їх переробки, балансам попиту і пропозиції, ціновим тенденціям, станом посівів та хід збиральної / посівної кампанії в країнах Чорноморського регіону, доступна на онлайн платформі AgriSupp від УкрАгроКонсалт.

AgriSupp – це новий онлайн-інструмент, який об’єднує швидкий доступ до щоденної оперативної ринкової інформації про ринки країн Причорномор’я, звітів, з історичними даними, а також інструменти обробки та завантаження даних.

Використовуйте аналітичні дані і підвищіть свою ефективність уже зараз!

Зареєструйтеся та отримайте розширений демо-доступ на 7 днів:

http://agrisupp.com/ru/register/1

 

УкрАгроКонсалт

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!