Знищення українських зерносховищ назвали потенційним воєнним злочином

Джерело:  Elevatorist.com
війна елеватор

Факти знищення росіянами зерносховищ в Україні розглядатимуться в уряді США та міжнародних організаціях як потенційні воєнні злочини.  Про це повідомив один із керівників проєкту Conflict Observatory, виконавчий директор Єльської гуманітарної лабораторії Натаніел Реймонд.

«Інформація корисна для зусиль відповідних структур в уряді США та в усьому світі, які розглядають заходи щодо санкцій та відповідальності росії, як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективах», — зауважив Реймонд.

За його словами, незалежно від того, чи були об’єкти української зернової інфраструктури пошкоджені навмисне або через невибіркові обстріли, напади на них, згідно з Четвертою Женевською конвенцією та Римським статутом 1998 року можуть бути воєнним злочином і злочином проти людяності.

«Докази, які ми зібрали, відповідають цим потенційним злочинам», — наголосив учений.

Крім того, за його словами, дані про знищення зерносховищ в Україні також є корисними для Всесвітньої продовольчої програми, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO) та інших профільних структур, щоб знизити наслідки для глобальної продовольчої безпеки.

Нагадаємо, що проект Conflict Observatory встановив, що з початку вторгнення росії Україна втратила кожне шосте сховище зернових або 15,73% від загальної кількості. До цього списку входять силоси, елеватори, бункери для зерна та склади для зберігання пшениці, ячменю та соняшника.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!