Значно скоротилися обсяги передачі зерна через західні прикордонні переходи у лютому

Джерело:  Rail.insider
зерновоз

У лютому суттєво скоротилися обсяги передачі зерна залізницею через західні прикордонні переходи. Такі дані надав заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

Упродовж лютого майже не змінилися обсяги передачі зерна через українсько-польський кордон. Щодоби через нього рухалися 92 вагони. Скорочення порівняно із січнем становить 0,03 одиниці на добу.

На інших переходах обсяги зменшилися суттєвіше. Так, до Словаччини у лютому щодоби прямували 56,5 вагона із зерном на добу. Показник скоротився на 9,8 одиниці на добу.

На 11,2 вагона із зерном зменшилася передача через українсько-угорський кордон. За підсумками лютого показник становив 36,7 одиниці.

Та найбільше скоротилася передача зерна до Румунії — 18,5 вагона на добу. У лютому середньодобовий показник становив 89 одиниць.

Як зауважив Валерій Ткачов, фіксується зменшення обсягів передачі зернових вантажів на кордонах з Угорщиною, Словаччиною та Румунією. Упродовж лютого майже не змінилися обсяги передачі зерна на кордоні з Польщею, але останнім часом передача зернових зменшується через дії протестувальників (тимчасове блокування ними роботи терміналів, колій тощо)

«На території Польщі було зафіксовано п’ять випадків відкриття протестувальниками запломбованих вагонів із зерновими вантажами. Наразі передачі вантажів нічого не заважає, прикордонні залізничні переходи працюють у штатному режимі», — додав посадовець.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!