Змінилися правила експорту меду до ЄС

Джерело:  AgroPortal.ua
мед

Європейський Союз посилює контроль з боку країн експортерів меду та продуктів бджільництва для покращення простежуваності ланцюга постачання.

Про це говориться у повідомленні Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Зазначається, що мед та інші продукти бджільництва, призначені для споживання людиною, все частіше стають предметом шахрайства та фальсифікації, зокрема внаслідок додавання сторонніх цукрів. Під час ввезення на територію ЄС в 46% вантажів з цією продукцією були виявлені ті або інші невідповідності, а 57% експортерів з третіх країнах, які були піддані контролю, відмічені як підозрілі щодо фальсифікації меду сторонніми цукрами.

Тому, від 30 листопада 2024 року мед та інші продукти бджільництва, призначені для споживання людиною, можуть ввозитися до ЄС, лише якщо вони відправляються, отримані та/або виготовлені в тих установах, які зазначені в списку від компетентного органу країни-експортера.

«Зважаючи на зазначене, зацікавлені оператори ринку виробників меду та продуктів бджільництва мають завчасно звернутися (за місяць) до територіального органу Держпродспоживслужби для внесення потужностей операторів ринку до списків потужностей, з яких дозволений експорт до ЄС меду та продуктів бджільництва для споживання людиною», — підкреслили у відомстві.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!