Живець свиней почав дорожчати — АСУ

Джерело:  Kurkul.com
свинина

Наприкінці січня котирування на вітчизняному ринку живця свиней змінили напрямок руху. Про це розповіли аналітики Асоціації «Свинарі України».

«Торги минулої п’ятниці завершилися довгоочікуваним відновленням цін закупівлі свиней забійних кондицій. Хоча на старті перемовин обидві сторони зайняли «вичікувальну» позицію, виробники свинини відзначили пожвавлення попиту з боку заготівельників, зокрема, запит на збільшені та/чи додаткові об’єми ще до початку торгів», — розповіли в АСУ.

Так, діапазон закупівельних цін цього тижня підвищився до 59-62 грн/кг, проте у більшості випадків «робоча ціна» тяжіла до позначки 60 грн/кг не залежно від регіону.

«Представники м’ясопереробної галузі відзначили зниження тиску пропозиції на ціни закупівлі, тож не бачать передумов для низхідного руху цін. Частина з них, навпаки, передбачає подальше відновлення котирувань, оскільки перебіг реалізації відповідає сезонним тенденціям, а профіциту пропозиції кондиційної свинини наразі не спостерігають», — додали аналітики.

Нагадаємо, падіння цін на ринку живих свиней розпочалось ще наприкінці листопада 2023 р. Найнижчі ціни фіксували у середині січня 2024 р. — 50-52 грн/кг.

Відновлюватись ціни на свинину живою вагою почали минулого тижня.

Позначки:,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!