Дію угоди про вивезення зерна з Чорноморських портів України продовжено ще на 120 днів

Джерело:  УкрАгроКонсалт
фрахт
UkrAgroConsult

«Ініціатива з безпечного транспортування агропродукції через Чорне море»продовжена ще на 120 днів, про це повідомив Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Це рішення було ухвалено щойно у Стамбулі. Гарантами виконання Ініціативи залишилися Організація Об‘єднаних Націй та Туреччина.

Український агроекспорт сьогодні залишається дієвим інструментом протидії світовій продовольчій кризі.

З першого серпня, початку роботи зернової Ініціативи і по сьогоднішній день Україна експортувала понад 11 мільйонів тонн агропродукції до 38 країн світу. Це значний обсяг, але недостатній.

Світовий ринок не має можливості замінити українську агропродукцію в найближчий перспективі. Разом з тим можливо збільшити обсяги нашого продовольства для світу.

Україна офіційно звернулася до партнерів по Ініціативі з пропозицією продовжити ініціативу мінімум на 1 рік та долучити до неї порт Миколаїв, і очікує на їх відповідь.

«Також важливо забезпечення ефективної роботи Спільного Координаційного Центру. Внесли свої пропозиції щодо вирішення наявних проблем. Ми маємо використовувати весь наявний експортний потенціал наших портів щоб світ швидко отримував необхідні обсяги продовольства.», — додають у Мінінфраструктури.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!