Збирання сої в Бразилії пройшло екватор

Джерело:  OleoScope
соя сбор урожая

До кінця першої декади березня бразильські сільгоспвиробники зібрали соєві боби з площі в 53% від плану, що на 10% вище рівня початку місяця, але на 11% слабкіше результату до аналогічного періоду 2022 р. Такі дані оприлюднили аналітики консалтингового агентства AgRural.

«Найбільший прогрес спостерігається у Мату-Гросу. Також сприятливі погодні умови допомогли активізувати темпи збирання олійної в Мату-Грос-ду-Сул та Мінас-Жерайс. Однак у Парані опади перешкоджають проведенню польових робіт», – говориться у матеріалах.

Крім того, продовжують в AgRural, у країні триває і збирання кукурудзи першого врожаю: до 9 березня збирання зернової було проведено на 45% запланованих площ (+9% за тиждень; 52% роком раніше).

Цього року галузеві фахівці розраховують, що у Бразилії зможуть зібрати рекордний урожай бобів – понад 150 млн тонн. Це дозволить країні збільшити пропозицію своєї продукції світового ринку.

На даний момент Бразилія є найбільшим виробником сої в світі. Тропічний клімат і відносна доступність простору роблять цей регіон ідеальним для вирощування не тільки соєвих бобів, але й кукурудзи – проте ці дві культури переважно йдуть на зовнішні ринки, покриваючи більшу частину потреб усього світового ринку.

Позначки:, ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!