Збереження дефіциту опадів у Бразилії та Причорномор’ї підтримує зростання цін на зерно

Джерело:  GrainTrade
кукурудза посуха

Відсутність опадів на сході України та південному заході Росії стримує посів озимої пшениці, а засушливі умови в центральній Бразилії затримують сівбу кукурудзи та сої. Це призвело до спекулятивного зростання цін на біржах останніми тижнями.

У південних регіонах Бразилії цього тижня пройшли дощі, що сприятиме посіву, але центральні області залишаються надто сухими. У штаті Мату-Гросу наступного тижня очікуються короткочасні опади, але їх недостатньо для подолання посухи, тому фермери відкладають сівбу до більш рясних дощів.

Захід і північ Аргентини також потерпають від посухи, що затримує посів кукурудзи та погіршує стан озимої пшениці. Невеликі опади прогнозуються на наступний тиждень, але вони не вирішать проблему.

Західні області України отримують опади, тоді як східні регіони та південний захід росії вже кілька місяців страждають від засухи, що перешкоджає активному посіву озимої пшениці. Уже посіяні озимий ріпак і пшениця перебувають у поганому стані, що знижує потенціал врожаю 2025 року.

Станом на 23 вересня в Україні озимою пшеницею засіяно лише 20% від запланованого (878 тис. га). У росії на 20 вересня озимими зерновими засіяно 8,3 млн га (45% від плану), що є найнижчим показником з 2013 року.

Протягом наступного тижня значних опадів у посушливих регіонах України та росії не очікується, що посилюватиме тиск на ринки.

У США цього тижня пройшли дощі на Середньому Заході та незначні опади на Рівнинах, що дещо затримує збирання кукурудзи та сої, але покращує стан озимої пшениці. Наступного тижня прогнозується суха і тепла погода, що сприятиме швидкому збиранню з хорошими показниками якості та врожайності.

У канадських преріях зберігаються сприятливі умови для завершення збирання ярої пшениці, каноли, сої та кукурудзи. Відсутність значних опадів протягом наступного тижня прискорить збирання та зменшить втрати врожаю.

В Європі цього та наступного тижня очікуються рясні опади та вітри, особливо у Франції, Німеччині та Великій Британії, що покращить вологість ґрунту, але затримає збирання пізніх культур і посів озимої пшениці.

Регіони вирощування в Австралії отримають достатньо опадів для покращення стану посівів та підвищення потенціалу врожаю пшениці, ячменю та каноли.

Позначки:, , , , , , ,

У Вас виникли додаткові запитання?
Будемо раді допомогти!